Вестител – Вестникът на Враца

Често чувам оплаквания, че до врачани не достигат достоверни новини от Враца. Въпреки че живеем в ерата на Интернет и мобилните комуникации, все повече хора се съмняват кое е истина, кое слух и кое е откровено фалшива новина. За това решихме да направим общински вестник – Вестител. Тук вестите са факти. Общината като институция и аз като кмет на Враца гарантираме за това.

vestnik-vestitel1

Националните телевизиите рядко говорят за нашия град и регион, а когато го правят най-често е свързано с различни инциденти. Информацията често не достига до хората в селата около Враца или стига до там силно изопачена. Частните медии са преди всичко търговци и тяхната цел е да печелят. За това в много случаи предпочитат да създават сензацията, вместо да търсят истината.

Екипът, който се грижи за списването на вестник Вестител, ще има ангажимент всяка седмица да бъде в различен квартал или село, за да събира най-наболелите въпроси и проблеми на хората. Аз също ще присъствам на голяма част от тези срещи. Въпросите и отговорите, които касаят повече хора, ще бъдат публикувани и във вестника. Разбира се ще можете да пишете писма до редакцията със свои въпроси, мнения и коментари.

Пожелавам успех на вестник Вестител и се надявам да има много поводи за публикации, които да ни карат да се радваме и да се гордеем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>