Спортен празник във Враца – 11 септември

В неделя – 11 септември от 10 часа във Враца започват нашите събития от Европейската седмица на спорта. В спортен комплекс “Христо Ботев” ще има турнири по футбол, баскетбол, плажен волейбол и други интересни състезания.

beactive

Малките футболисти на Ботев Враца родени 2005, 2006 и 2007 година ще изиграят турнир помежду си, като ще бъдат разделени в четири равностойни формации съставени от по две момчета от всеки набор. За феновете и родителите ще бъде истинско удоволствие да видят децата си на централния терен на стадион “Христо Ботев”.

Баскетболистите ще бъдат най-привилегировани. Освен турнир 3х3, в който ако успея да се върна в града до обяд в неделя ще се включа лично, ще имат честта да бъдат уважение от най-голямата ни звезда в този спорт от последните две десетилетия – Тодор Стойков. Благодарение на Министерство на младежта и спорта варненецът ще бъде посланик на инициативата във Враца.

beactive-vr

Ще ни гостува и много известен волейболен човек за турнира по плажен волейбол. Дали сме възможност спортните клубове да изберат формата на състезанието в своя спорт, като целта е да се получи максимално атрактивно за публиката.

Спортната програма този уикенд е доста богата. В събота мъжкият ни отбор по футбол има важно гостуване в Плевен, а юношите отиват в Русе. Откакто съм кмет на Враца много рядко съм хвалил конкретно някой от спортните ни отбори, но младежите на Ботев Враца играещи в Елитната група U19 на този етап заслужават само добри думи. Вчера се срещнах с част от тях и обещаха да продължават в същия дух. Съгласиха се с мен, че уважение се печели само с победи.

И в този ред на мисли искам да поздравя децата и треньора на отбора 2004, които вчера победиха Монтана като гости със 7:0.

За да завърша спортната тема ще съобщя, че Община Враца съвсем скоро ще започне втори етап от ремонта на закритата лекоатлетическа писта със средства от своя бюджет. За началото на 2017 г. ще остане само да се излее нова настилка и ще имаме обновено и модерно спортно съоръжение.

С това спортната емисия за днес приключи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>