Преходът от Министерството към Община Враца

Използвах всички възможни медийни канали, да благодаря на врачани, които ме подкрепиха. И тук искам да го направя. Благодря на хората, които застанаха зад мен и уверявам тези, които не го направиха, че ще се старая да бъда добър и справедлив кмет за всички.

bnt-gerb

Тази седмица съм зает да предам поста си в Министерството, като в същото време събрах сериозна база данни информация за текущото състояние на Общината. Очаквано няма да открия мед и масло, а доста подводни камъни, изпуснати срокове, неразплатени пари, странни сделки в последната секунда…а за капак и десетки служители се “евакуират” напускайки срещу сериозни обезщетения работните си места.

Добрата новина, е че съм почти готов с екипа си и новата структура на Общината. Внимателно си избирам хората, защото съм наясно, че само и лично аз нося отговорност за всяко назначение и действие на тези хора. Събирам усилено и ноу-хау от други общини, което можем бързо и ефективно да приложим във Враца.

kalin0kamenov-bnt

И не на последно място – още веднъж искам да успокоя служителите, които остават в общинската администрация. Няма да има метла, няма да има чистка, няма да гоня никого, който си върши добре работата. Ще се запозная с всички, ще дам кредит на доверие и едва след това ще анализираме кой къде е най-добър, кой е на мястото си и кой – не. За всички свободни работни позиции ще се обявяват открити конкурси и ще назначаваме най-подходящите, а не най-близките си.

Официално ще положа клетва във вторник – 10 ноември (символично). Тогава ще се събере за тържествено първо събрание и новосформирания Общински съвет.

 

One thought on “Преходът от Министерството към Община Враца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>