За всички двойки, които Искат бебе!

Фондация Искам бебе и Областна управа Враца ме поканиха на среща, където трябваше да обсъдим възможностите за развитието на фондовете ин витро в Северозападна България. За мое разочарование откликнаха само представители на администрацията във Враца. Останалите 9 общини в областта не намериха за нужно да изпратят представител.

ib3

Аз съм посланик на каузата Искам Бебе вече пет години. В края на март ми връчиха награда “Ангел на благодарността” по повод своя осми рожден ден. Тогава приех този приз като покана да бъда още по-активен в подкрепа на тази кауза.

Днес, макар разочарован от отношението на местната власт, съм повече от всякога убеден, че трябва да се помага с конкретни действия. С конкретни примери. С конкретни лица, които застават срещу проблемите и страховете! С доброволци, които желаят да разпространяват каузата на Искам бебе и да информират двойките желаещи дете какви са възможностите за съдействие.

От много време зная, че в нашия регион семействата и двойките най-трудно започват да говорят за репродуктивните си проблеми. Данъкът обществено мнение, който плащаме в Северозапада, е твърде тежък и неоправдано скъп. И няма кой друг да разсече тази стигма, освен ние самите! Няма време за страх. Няма време за срам. Няма време да чакаме, за да се престрашим да потърсим специализирана помощ или съвет.

За това призовавам, даже моля, всички двойки с репродуктивни проблеми да се престрашат и да се свържат с Радина Велчева или координатора на Искам бебе за Враца и целия Северозападен регион Първолета Николова. Те са помогнали над 5000 изключително желани и чакани бебета да се появят на бял свят. Ще помогнат и нас вас!

Оставям координати на тези две прекрасни дами и Ви гарантирам, че срещата и работата с тях няма да Ви навреди по никакъв начин. Само ще ви помогне.  Ако имате близки с такива проблеми – окуражете ги! Насърчете ги да се свържат с Искам бебе!

Анонимността Ви е гарантирана :)

Радина Велчева във Facebook - тел. 0885529350

Първолета Николова във Facebook – тел. 0884288814

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>