Международен ден на младежта

Целият младежки екип на Министерство на младежта и спорта, заедно с МИКЦ-овете в цялата страна сме ангажирани да направим нещо специално по  повод 12 август – Международен ден на младежта. Ще има игри, дискусии, консултации и концерти на известни музиканти. Знаем, че не можем да решим всички проблеми с магическа пръчка за един ден, но също така сме убедени, че всяка стъпка в правилната посока е важна и значима.

12august

Ресурсът ни позволява да се съсредоточим в няколко града, където освен за проблемите да поговорим за мечтите и възможностите. Решихме този път да не се фокусираме върху София и младежката столица Варна и избрахме район, за който най-вече се говори негативно – слаба икономика, лоша демографска перспектива, безпътица за младите хора. Избрахме Северозападна България и по-специално Видин, Монтана и Враца, защото сме сигурни, че таланти има навсякъде и трябва да бъдат активирани.

Искаме да достигнем до различни групи младежи. Приятно ни е да общуваме с отличниците, приятно ни е да общуваме с победителите от международни ученически състезания и доброволците в социални и хуманитарни кампании, но също така искаме да бъдем полезни и на онези, които мечтаят да направят своите трудни малки крачки. Тези, за които е малко по-трудно да достигнат до там, за където са тръгнали…но с малко насърчаване и подкрепа могат да го направят.

Младежките центрове, които ММС финансира в цялата страна също ще бъдат подготвени с интересни акции. Аз лично ще посетя събитията в Северозапада и ще се радвам да се срещна с възможно най-много младежи.

Подробности за събитията и как да станете доброволци към нашите екипи по места ще откриете във Facebook страницата на Национална информационна система за младежта. Наши специални посланици ще бъдат Йоанна Драгнева, Ненчо Балабанов, Д2, Део и Бобо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>