Нашите приятели от Южна Корея

Младежка делегация от Южна Корея опозна България през последната седмица. От няколко години съвместно с тяхното правителство активно развиваме отношенията си. Една от формите за това е именно обмен на групи младежи, които проявяват интерес към историята, културата, природата, спорта, икономиката и политиката. След това посещение ние ще върнем визитата през август. Сега започваме да набираме кандидати за тази делегация, а скоро ще има подробности за този процес в сайта на ММС.

kamenov-korea

Какво впечатли азиатските ни приятели през изминалите дни?

На първо място атмосферата на Царевец и Пловдив.

След това посочиха Варна и подготовката за Младежка столица през 2017 г. Дори решиха да внесат предложение до своето правителство да се инициира подобен проект и в Азия – Азиатска Младежка Столица. Ако това се случи, ще имаме сериозен принос :)

Разбира се подчертаха уникалната ни природа, вкусната храна и още куп впечатления. Сигурен съм, че не ни хвалят само от добро възпитание. Дано запазят добрите си спомени и да се върнат в своите нови роли на политици, преподаватели, инвеститори и т.н. Имаме много какво да научим от тази нация и ще се радвам да продължим подобни обмени.

Разчитам много, че групата която ще селектираме за Сеул ще бъде от подготвени, мотивирани и много енергични младежи. И всеки от тях ще научи поне по 5 изречения на корейски, преди да замине. От уважение. И като инвестиция за реализиране на бъдещи съвместни проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>