Всяка публична личност трябва да носи на критика

Днес имах удоволствието да представя гледната си точка за съвместната работа и отношенията между политиците и медиите пред група германски студенти по журналистика. Благодаря на фондация Ханс Зайдел за поканата. Надявам се младежите да са останали доволни от срещата ни и да си тръгнат с нещо полезно от България.

hss-1

В общи линии им споделих, че опитът ми като журналист ми помага в общуването с медиите като политик. Другият важен инструмент е личния ми блог. Но най-голяма увереност ми дава това, че нямам какво да крия и нося на критика. Последните две неща смятам са задължителни за всяка публична личност.

oon-1

След това малко спонтанно се озовах на младежка среща на ООН за правата на човека и младежкото участие. Имаше представители на 17 държави от Източна Европа и Централна Азия. Зададоха ми много въпроси. Най-много се интересуваха как политиците да чуят гласа на младите. Дадох им приятелски съвет – да говорят конструктивно, с факти, да споделят опит и да не остават без кауза.

Именно каузите е свързващото звено между политика – бизнес и младите активисти.

Ако имате желание да се срещнем и да обсъдим някакъв важен проблем свързан с младежта, младежкото участие, младежката работа или спорта – на линия съм. Не връщам никого, стига да има идея или поне предложение за положителна промяна :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>