#‎TEDxMladostWomen – Momentum

Както се казва в спортните среди, има играчи, които правят разликата между два равностойни отбора. В бизнеса или политиката това са лидери, които носят промяната. В социалните дейности това са често невидими ентусиасти с много енергия и лична мотивация. Които задължително трябва да познават възможно повече хора.

momentum-tedxwomenmladost

Видях поканата за #‎TEDxMladostWomen към блогърите и реших да се включа. Да насоча вниманието към един човек, който е създал хиляди моменти на облекчение и спокойствие. Спестил е други хиляди ужасни моменти, благодарение на проведените кампаниите и набраните дарения. Един човек, който е извлякъл от собствените си тежки моменти толкова сила, че успява с години наред да я раздава на околните…на обществото…на всички, които имат нужда от подкрепа…в точния момент.

Един човек, който е безценно да бъде до теб в тежки моменти – Нина Николова от фондация “Нашите недоносени деца”. Искам да номинирам Нина да стане част от  #‎TEDxMladostWomen.

otkrivane-borisova-gradina

 

Мога да препоръчам още десетки дами, които правят разликата в своите области, допринасят всеки ден нещата да се случват по-добре, по-правилно и по-усмихнато. Тук мога да говоря и за работата на Радина Велчева за хората с репродуктивни проблеми, за Владислава Цолова и децата с аутизъм, Евгения Йорданова и децата без родители, Ива Колева от “Идея в действие”, проф. Майя Николова от НСА, която развива адаптираната физическа активност, д-р Елена Кабакчиева, която полага изумителни усилия за ромската интеграция, Маргарита Йорданова от фондация “Сирак” и още и още. Хора, които трябва да познаваме. И на които сме длъжни да помагаме.

Радвам се, че в България се случва този женски TEDx при това в моя квартал и ще се радвам, ако съм допринесъл поне малко за популяризирането на тази добра инициатива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>