Синята топка

Разбрахте ли за Синята топка? Това беше обикновена синя топка, доколкото обикновена може да бъде една синята баскетболна топка. Но в рамките на няколко часа тя стана специална. Специална е, защото ни я подариха – организаторът на Мачът на звездите в българския баскетбол Стефан Августинов.

_AP11557

 

След това върху нея се подписаха много – все специални хора. Като започнем от президента Плевнелиев, минем през кмета на столицата Йорданка Фандъкова, всички посланици на децата с аутизъм, всички творци, които се включиха в концерта пред Президентството на 2 април и доброволците, които се стараят да помагат на всички инициативи свързани с проблемите на тези семейства.

_AP11672

След това Президентството светна в синьо. Това е символ за внимание – случва се с много известни сгради по света на 2 април. Президентството светна в синьо, но на нас трябва да ни светне червена лампичка. Червена лампичка, че има още много какво да направим по темата информираност. И да направим крачка напред – от обобщеното “деца от аутистичния спектър” да говорим за конкретни деца, с техните имена, конкретните им потребност и какво е най-доброто, което можем да направим за всяко от тях.

_AP11885

Да се върнем на специалната синя топка. В края на събитието реших да я подаря на едни много специални за каузата хора. Те са не само доброволци, но и истински партньори на хората с аутизъм. Националната аматьорска лига по баскетбол в лицето на своя председател Мартин Механджиев прие нашето предизвикателство преди месец и взе в екипа си Мишо – момче с аутизъм, което обожава спорта и мечтае да стане спортен журналист или коментатор. Той вече работи в НАЛБ и всеки уикенд помага за това прекрасно състезание.

_AP11907

Сигурен съм, че синята топка е поверена в правилните ръце – на хора, които обичат баскетбола и с реални действия помагат за информираността по темата аутизъм. Те ще преценят какво ще правят с нея. Но трябва да знаят, че всеки подпис върху нея е една ангажирана по темата личност. Това не са автографи, а поети отговорности към децата.

Надявам се да привлекат още хора към общата ни кауза.

2 thoughts on “Синята топка

  1. Pingback: #‎TEDxMladostWomen – Momentum | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Събирам баскетболен отбор | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>