Още дървета – още корени в България

Около 300 активни млади хора от структурите на МГЕРБ се събраха на Цветница до храма на Ванга на Рупите. Събрахме се за осма поредна година и продължихме вдъхновеното си дело да създадем гора. Без излишна показност, без много камери и медии. Осмисляме си този прекрасен празник и оставяме нещо след себе си.
koreni-bg
Въпреки странното време и нетипичния за сезона сняг, смятам се справихме добре. Имаше специални 28 дръвчета, посветени на всяка от областите в страната. За поредна година се включи заместник председателя на партията Цветан Цветанов, който бе най-активен в посаждането на дръвчето за Велико Търново. Аз участвах дейно за Благоевград и Враца. И специално се снимах пред дървото на Варна. Все пак освен морска столица, градът е и Европейска младежка столица за 2017 г.
dyrvo-varna
Много се радвам, че през изминалия уикенд на много места в страната младежките ни структури са имали еко инициативи. Ще бъда щастлив ако догодина ги координираме така, че всички да са под надслов “Да пуснем корени в България” и засадим дървета на много повече места – там, където има най-голяма нужда. Вчера получих идея да залесим с лешници поречието на река Струма, защото това е сериозен проблем в региона. Може би следващата ни еко инициатива ще бъде точно там.

One thought on “Още дървета – още корени в България

  1. Pingback: Кмет на Враца!?! | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>