Още по-близо до Закона за Доброволчеството

Направихме ако не последната, то решителната стъпка в подготовката на Закона за Доброволчеството. В петък над 100 души се включиха в публично обсъждане, което се проведе в СУ. Всички въпроси и повечето от предложенията бяха обсъдени. Получихме уверение от всички политически сили, че ще подкрепят проекта в пленарната зала.

dobrovolchestvo-su

В края на април проектозаконът ще бъде внесен в НС. До тогава има да се уточнят малки детайли, появили се след събирането миналата седмица. Силно се надявам преди лятната ваканция да имаме проект закон.

dobr-su-2

Що се отнася до активната работа на НПО сектора в този процес, бих искал още веднъж да благодаря за конструктивния тон и споделената експертиза.Надявам се съвместните ни дейности по закона за Доброволчеството да останат като добър пример и модел за работа между институциите – гражданския сектор и медиите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>