Стъпка напред за МИКЦ Плевен

“Барометър” е организацията, която тази година ще изпълнява ролята на МИКЦ в Плевен. Освен високата безработица, един от най-важните проблеми в региона е масовото преселване на местните младежи към София или в чужбина.

kalin-kamenov-pleven

Със сигурност работата на “Барометър” ще бъде много сложна, но радващото, е че държавата на местно ниво в лицето на Зам.-областният управител Красимир Иванов вече им подаде ръка и ще реализират съвместни инициативи. Министерството на младежта и спорта също има готовност да се включи по всяко време.

Дадох им за пример последното ни изследване (което въобще не е за пример). Според данните 67% от младежите у нас заявяват, че имат свободно време…и 80% от тях не правят нищо смислено в него. Няма как икономиката ни да прогресира, при тези нива на неграмотност, апатия, ранно отпадане от училище….и ще ме извините – лентяйство.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>