Всяка помощ трябва да бъде на място

Винаги съм мечтал да мога да помагам. Но с годините научавам, че помощта има стойност само тогава, когато е на място.

kalin-ring1

През изминалата седмица получих покана от младите и креативни хора от социалната платформа Social + да се включа в тяхна инициатива за устойчива работа с деца от институциите.

Заедно с няколко души със сравнително богат житейски опит и подобна на моята мечта – да помагат, прекарахме няколко часа с деца от дома в Доганово. Всеки проведе разговор с тях и сподели интересна история. Уверен съм, че час внимание и няколко мъдри съвета от сърце са по-ценни от традиционните състрадание и съжаление към тези млади хора.

kalin-ring2

По-ценно е дори от портокалите и шоколадите, които традиционно пътуват към домовете по празниците. С част от тези деца се познаваме от няколко години. И прекрасно знам, че имат нужда от приятели. Ролеви модели, както казват психолозите.

Обещах им скоро да ги изненадам и да им гостувам без предварително предупреждение. От тях искам да бъдат добри хора, да уважават учителите и възпитателите си, да учат, да не се забъркват в неприятности, да не пушат и колкото може по-рядко да слушат чалга.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>