Книгата е най-добрият подарък за всяко дете

Получихте ли много подаръци за Коледа? А подарихте ли смислени неща?4etene-deca

Ако и Вие сте от поколението, което припознава Дядо Мраз за носител на най-специалните подаръци и приемате символичното преминаване в новата година за ново начало, то точно днес и утре е най-подходящото време да отидете до книжарницата.

Купете книги на най-близките си хора. Да четат повече през новата година. Защото само четящата нация може да бъде успяваща нация.

Вземете книги особено за децата. Всяка прочетена книга извън задължителните в училище е гаранция за грамотност, любознателност, творчество и развито въображение.

И ако сте изпълнили горните предписания, то остава да започнете да подарявате книги и на съседските деца. На тези, чиито семейства не обичат (или не се сещат) да четат.

Подарявайте книги! Четете книги!

Ще се радвам и други хора в своите блогове или направо на стените си във Facebook да се застъпят за тази идея и да подканят повече хора да подаряват книги за Нова година. А и по принцип.

Призовавам Жюстин Томс – основател на сайта Az-deteto.bg, Александър Кръстев – създател на AzCheta.com и Валери Колев – общински съветник от Варна и млад татко да споделят своята гледна точка по темата. Ако може в рамките на 2014 г. И да поканят други блогъри в тази импровизирана кампания.

3 thoughts on “Книгата е най-добрият подарък за всяко дете

  1. Pingback: Подарявайте книги! | Блогът на Валери Колев

  2. Pingback: Обичам да подарявам книги с и без повод at Smiling

  3. Pingback: За децата, четенето и подаръците

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>