Предизборно

Скоро четох една история за човек, който бил лектор на голямо международно събитие. По това време заемал представителна позиция в богата компания и организаторите му осигурили специална порцеланова чаша за кафе. Няколко години по-късно отново изнасял доклад на същото събитие, но вече работел друга, не толкова престижна работа. Отново му поднесли кафе, но този път в обикновена, картонена чашка. Разбрал, че порцелановата чаша се полага не заради стойността на презентацията, а на титлата зад името ти.

cropped-kamyni1.jpg

Точно преди 5 години създадох личния си блог, за да има къде да споделям мненията и идеите, които са важни според мен. В последно време пиша доста по-рядко тук, защото повечето ми участия в събития, срещи и действия се отразяват от пресцентъра на Община Враца. А и медиите достатъчно често ме търсят за коментар по различни теми. Все пак личният ми блог си остава любимата ми медия и го ползвам винаги, когато искам да кажа нещо важно. Нещо лично!

За много хора работата на един кмет изглежда по-скоро церемониална, отколкото оперативна. Посрещаме делегации, режем лентички, снимаме се с дечица, поднасяме венци пред паметници и от време на време ни дават по телевизията. Основно кабелната. Реалната работа остава зад кадър. И това е правилно, защото за гражданите са важни единствено резултатите! Но зад всеки добър резултат стоят хора, енергия, напрежение, емоции… Именно тези моменти споделям тук от време на време.

Успешните преговори с първите нови инвеститори, Бюджетът на Враца, асфалтирани булеварди, денонощната аптека, осветлението на стадион “Христо Ботев”, борбата за нов градски транспорт и т.н. Нещата, в които съм вложил и продължавам да влагам част от себе си и с които не крия, че съм горд.

40

От няколко месеца насам има хора, които ежедневно слагат етикета “ПРЕДИЗБОРНО” на всяко хубаво нещо, които направим с екипа ми. Враца е един от най-политизираните градове в България, където почти всичко се свързва или обяснява с някакви политически процеси. Предизборно идват инвеститори, предизборно Ботев Враца влезе в Първа лига, предизборно имаме най-големия бюджет в историята на града, предизборно продължаваме да асфалтираме неремонтирани с десетилетия улици. Все едно във Враца за първи път ще има избори!

Тъй като винаги има кой да определи някое мое действие за ПРЕДИЗБОРНО, реших да направя нещо различно. Ако искате го наричайте ПРЕДИЗБОРНО. Според мен е абсолютно ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, защото винаги съм се старал да бъда последователен човек.

Дайте ми предложения – коя тема свързана с Враца не е достатъчно добре комуникирана? За кое искате да знаете повече? Обосновката за важните решения?

36

Разбира се приемам и идеи, както съм го правил всеки ден през последните 5 години. Ако има теми и въпроси, които не са достатъчно ясни – ще ползвам блога, за да отделя малко повече внимание и да ги разясня. Групите във Facebook много често генерират сигнали, които ми помагат да виждам повече от проблемите на града и да ги решаваме. Тяхната функция е такава. Тук искам да говорим за голямата картина. За Враца, каквато искаме да бъде.

За мен никога не е било проблем да пия кафе и от картонена чашка. Защото важното е какво правиш, а не каква е титлата зад името ти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>