Какво се случи във Враца през последната година?

По време на годишния ми отчет тази седмица залата бе пълна. Много наши съграждани не успяха да присъстват, а проявяват интерес към събитието. За това публикувам и тук най-важните акценти от дейността ни през 2018 г.

44

Нови пътища, улици, паркинги и околоблокови пространства на стойност близо 17 милиона лева бяха реконструирани през последните 12 месеца. Близо 45 улици в града, пътят Враца – Леденика, както и отсечката Мраморен – Голямо Пещене са най-големите инфраструктурни проекти.

8

Двата етапа на Воден цикъл в рамките на града са завършени. Пречиствателната станция вече е в експлоатация. Остава изграждането на довеждащия водопровод, работата по който няма да се отрази на живущите във Враца.

14

Над 6,5 милиона влязоха в образователната инфраструктура. Четири детски градини, сградата на ППМГ и спортната зала към училището са напълно преобразени. Отвори врати новата сграда на филиала на Медицинския университет. Довършва се и общежитието на младите медици. Строи се нова спортна зала на училище „Христо Ботев”. Договорени са средства за подмяна на дограмата в ПГТР.

22

През изминалата година се извърши основен ремонт на сградата на Община Враца, обнови се изцяло Концертната зала на града, започна цялостен ремонт на централната пешеходна зона. Санирани са още 16 жилищни кооперации.

19

В сферата на бизнеса и инвестициите най-големият проект е изграждането на голям строителен хипермаркет. На финала сме в преговорите с немски инвеститор, който ще разкрие около 1000 нови работни места. Напредват преговорите и за изграждане на нова Икономическа зона във Враца.

32
След преструктурирането на БКС в Общинско предприятие се наблюдава значително подобряване в работата и ефективността на дружеството. Звеното „Инспекторат” продължава да следи за премахването на стари автомобили (над 160), спазване на забраната за движение на каруци в града и дейността на нелегалните таксита. Приходите на Синята зона са над 540 000 лв.

Над 650 сигнала на граждани през различните комуникационни канали на общината бяха разрешени.

Изграждаме нови 9 социални услуги за близо 4 000 000 лв.

36

Най-големите събития в града – “Ботеви дни”, Фолклорен фестивал „Леденика” и Есенният панаир събраха рекорден брой посетители.

46496210_293194431536866_3977023030424502272_n

В сферата на спорта футболният ни отбор спечели надпреварата във Втора лига и вече се състезава в елита. На стадион „Христо Ботев” бе изградено осветление и нов сектор за гости. Подготвихме проект за цялостен ремонт на волейболното хале и нова лекоатлетическа писта на стадиона.

40

Сред най-важните предизвикателства за следващата година са ремонтът на още улици, подмяна на градския транспорт, създаване на проект за ново улично осветление, цялостен ремонт на ПГТР и още подобрения в спортната инфраструктура. За целта е важно да подобрим събираемостта на местните данъци и такси. И да продължаваме да работим със същата енергия и ентусиазъм.

Благодаря на екипа ми за положените усилия през изминалите месеци и призовавам всички да не се успокояват със свършеното, а да се целят още по-високо!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>