Защо толкова много общински съветници не подкрепиха бюджета?

Вчера след приемането на бюджета на Враца един от общинските съветници се провикна с язвителен коментар. “Честит да ви е бюджет, минал с един глас”. Не знам дали целеше да ме засегне, но не успя.

obs

В интерес на истината е много важно, че бюджетът бе приет от първия път. Така се обезпечава работата на много хора и няма да спрат редица от планираните проекти. По-важното е друго. Защо този човек се провикна така язвително? Все едно той е положил лични усилия бюджетът да не бъде приет.

Това деление на НИЕ и ВИЕ е повече от нелогично. То е неприемливо. Екипът ми работи много в подготовка на бюджета. Всички съветници и техните политически групи (без ДПС) участваха в консултациите, даваха повече идеи за какво да се харчат пари, отколкото от къде да се увеличат приходите или икономиите. И все пак в търсене на баланса приехме предложения от всички. Дори в зала дойдоха няколко необсъдени преди това идеи, с които се съобразихме.

Бюджетът не е купчина пари, които аз или общинските съветници можем да харчим както ни скимне. Това са парите на врачани и трябва да се харчат разумно и отговорно, като се търси възможно най-голям ефект от тях.

Моята истина, с която не ангажирам никого, е че сред съветниците имаше организация да не се приеме бюджетът. Това не се базира на някакви недостатъци в проекта за бюджет, а в съвсем друга посока. Някой може да ми се разсърди, но заради преследване на лични облаги, група общински съветници поставиха на карта бъдещето на Враца.

oobs

Местните избори са чак през 2019 г., но Враца неофициално вече е в предизборна кампания. За съжаление най-голямата и май единствена сцена, на която ще се води тази предварителна кампания в следващите месеци, ще бъде Общинският съвет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>