Елате на фолклорния фестивал “Леденика” край Враца

За втора година провеждаме фолклорния фестивал “Леденика” във Врачанския Балкан. Край едноименната пещера посрещаме гости от цялата страна, които искат да изживеят заедно позабравените народни обичаи и да се запознаят с традициите на Северозапада.

KKA_2594

Символично съборът е в дните около Еньовден, за да можем всички заедно да се заредим с позитивната енергия на природата и магията на уникалният ни фолклор.

Вчера (събота) видяхме сурвакарска сватба, надиграване, много фолклорни състави и неповторим нестинарски спектакъл. Днес е Северняшката сватба. Със съпругата ми ще кумуваме съвсем официално на доктор Ивайло Тодоров от Мездра и прекрасната му невеста Мария Спасова. Венчавката ще извърши митрополит Григорий, а всички ритуали ще бъдат напълно автентични.

KKA_2808

Каня всички, които обичат фолклора и търсят позитивни изживявания, да се качат край пещерата “Леденика” днес преди обяд. Би било чудесно, гостите да са облечени с народни носии или поне елемент от облеклото им да е с фолклорни мотиви.

Организирали сме транспорт с автобуси от автогарата във Враца до “Леденика” и обратно, а който се качи с личния си автомобил ще ползва безплатен транспорт от обособените паркинги до сцената на фестивала.

KKA_2529

 

One thought on “Елате на фолклорния фестивал “Леденика” край Враца

  1. Г-н Каменов, БЛАГОДАРЯ за прекрасната организация! Гордея се, когато съм с народна носия и още повече, когато виждам радост в очите на децата, бързащи да се хванат на хорото! Надявам се, че всички, които бяха на “Леденика” са изживели положителните емоции на Еньовден и на Северняшката сватба. Нека да съхраним традициите и да се радваме на всеки миг, в който различни поколения са заедно в една уникална атмосфера!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>