Посланикът на Италия и Конфиндустрия България гостуваха във Враца

Всяка нация си има характерни черти. Италианците са известни със своя темперамент, добър вкус и любов към футбола. Днес разбрах, че правят бизнес със същата лекота и страст, които влагат и във всичко останало.

ita1

Във Враца посрещнахме посланика на Италия Н. Пр. Марко Контичели, директора на Конфиндустрия България Роберто Маскали, главния оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк – Андреа Казини и група италиански предприемачи.

Италианският бизнес е най-големият инвеститор във Враца и за това с готовност отделих половината си ден за работа с тях. Екипът ми и председателят на Общинския съвет Румен Антов също се включиха активно.

От това посещение очаквам да се развият няколко успешни проекта. Ще се разкрият нови работни места, ще има инвестиции в образованието и защо не възможности за български компании да излязат на италианския пазар.

ita2

Тепърва ни предстои много работа, за да се осъществят горните цели. Само остава да я свършим. С италиански стил и българско трудолюбие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>