Съединението, което прави силата

Над 100 доброволци се включиха в акциите ни този уикенд в Челопек и Чирен. Не се сещам за по-подходящ начин да отбележим годишнината от Съединението на България. Заедно почистихме и възстановихме местата за игра и отдих в двете села. Най-важното обаче не е работата, която свършихме, а настроението, което създаваме с кампанията “Аз обичам Враца”!

chiren1

Лично мен най-много ме радва това, че докато правят нещо полезно, хората започват да си говорят. Оказва се, че трудното ежедневие все по-рядко ни дава възможност да общуваме помежду си. Да се радваме на това, което правят другите. Да обменяме идеи и опит.chelopek3

Изключително важен е и примерът за децата. И в Челопек, и особено в Чирен се включиха много младежи. Те имат неизчерпаема енергия и е супер зареждащо да видиш как “Аз обичам Враца” ги мотивира да действат. Повечето от тях признаха, че са доброволци за първи път и чак малко ги е яд, че не са правили подобни неща по-рано.

chelpek1

“Аз обичам Враца” продължава! Утре ще имаме програма за следващите десетина дни и ще се радвам да се включат и нови хора. Ще публикуваме плана си предварително, защото вече имаме една интересна тенденция. Като обявим своя инициатива и местната власт започва да се активизира. Примерът от Челопек много ме зарадва – след като научи за планираните дейности, екипът на местния кмет реши да ни помогне и свърши част от планираните дейности. Не знам защо трябваше ние да го “подсетим”, но все пак е хубаво, че освен на хората, влияем и на властта :)

chiren-kalin-kamenov

Както обещах, снощи бях на информационната шатра на кампанията в квартал “Дъбника”. За разлика от предишното ми посещение там, този път видях една голяма промяна. Хората търсят все по-голяма конкретика и решение на все по-фундаментални проблеми. Все още основните идеи и предложения са свързани с инфраструктурата и сигурността във Враца, но вече виждам и конкретни идеи за социално-икономическо развитие. Тази седмица ще обобщим резултатите и ще ги представя на врачани!

chelopek2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>