Екипът, Екипът, Екипът

Символично около датата 12 август се навърши една година, откакто работя в Министерството на младежта и спорта. Точно преди година в Международният ден на младежта бе първата ми официална проява като заместник-министър. Честно казано събитието беше вяло, макар и в центъра на София.

kalin-kamenov-vratca

Точно преди година тук в блога споделих и трите си основни цели в младежката сферата. Исках да популяризираме Националната програма за младежта, което е факт. Разбира се може  и още по-добре. Но напредък има и за това съдя по големия брой НПО-та, които за пръв път кандидатстват пред ММС.

poslania-vratza

Убеден съм, че младежките дейности сега много по-често влизат в медиите, говори се повече за младежка политика дори на ниво Министерски съвет. Колкото и да е трудно, правим дори опити за междуинституционална кооперация. Трите ни събития в Северозападна България вчера са само малък пример, как работата ни започва да става значима за все повече млади хора.

12aug-vr

Основната задача, която си поставих преди година, бе да създам екип с капацитет и ентусиазъм за работа. Смятам, че това е най-големият ми успех през тази година. Най-големият НИ успех. В ММС се събраха страхотни момичета и момчета, които могат и още по-важно имат желание да се развиват и да стават по-добри в работата си!

Разбира се рядко си позволявам да ги хваля и точно тук и сега е моментът да им напомня, че очаквам много повече – енергия, идеи, ефективност и най-вече смели решения от днес до следващия 12 август. Вече замисляме следващата активност!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>