Споделеното добро – VOLONTEUROPE

Държавата трябва да приеме своята роля, която е да осигурява възможности на хората. Да създава благоприятна среда. Това бе темата на международната конференция на VOLONTEUROPE днес в София.

dobr8may

Когато става дума за доброволчество, не веднъж съм казвал, че основната задача пред нас е да му създадем добър имидж. За съжаление все още на доброволците често се гледа като на заблудени младежи, които си губят времето … при това безплатно.

По време на изказването ми на конференцията отново подчертах тази задача, както и най-важният акцент от проектозакона за доброволчеството – да подчертаем правата и възможностите, които всеки български гражданин има докато е доброволец.

Чуждестранните лектори няколко пъти акцентираха, че доброволчеството едновременно е и катализатор и изразител на обществената енергия. Силата на общността, която може да създава стойност и да насочва процеси и човешки съдби в правилна посока.

Силно вярвам, че това е точно така и ще създадем предпоставка в България да се случват все повече добри дела.

2 thoughts on “Споделеното добро – VOLONTEUROPE

  1. Господин Каменов, защо не създадете сайт на който да качвате докладите и презентациите на събитията които организирате? За мен Доброволчеството е важна тема и искам да прочета други страни как организират и обучават по грамотен и ефективен начин доброволци?

    • Здравейте, старая се да информирам тук за моите участия в семинари, срещи и конференции. В случая с това конкретно събитие нямах презентация, а участвах в панелна дискусия. Все пак организаторите може да качат по-подробна информация от всички изказвания, защото наистина имаше много ценни лектори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>