Сътрудничество в спорта с Южна Корея

Днес подписахме споразумение за сътрудничество в областта на спорта с Южна Корея. В момента съм на посещение в Сеул и обменяме опит и информация за политики в сферата на младежта, иновациите и физическата активност.

dog-korea

Корейците имат интерес да им помагаме в развитието на колективните спортове, като най-много биха оценили подкрепа с волейболни специалисти.  Уважават много и нашите успехи в борбата и там също имат интерес от сътрудничество. От своя страна изразиха готовност да ни помагат в развитието на източните бойни изкуства.

По време на посещението си тук открих и един български пример за предприемачество – ресторант “Зелен”, който пази българската култура, кулинарни традиции и е център за срещи на българите в града. Персоналът е съставен от наши сънародници, решили да приемат предизвикателството Южна Корея.

korea3

Впечатлен съм от тази страна и съвсем скоро ще имаме обмен на младежки делегации, които да опознаят културите на двете страни посредством младежки инициативи. Скоро се надявам и тяхна правителствена делегация да ни гостува.

One thought on “Сътрудничество в спорта с Южна Корея

  1. Pingback: Нашите приятели от Южна Корея | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>