Champions Factory

Фабриката за Шампиони на Ширин Амин работи с пълна пара. Това е НПО, което се занимава с развитие на спорта и прилагането му като инструмент за постигане на икономически и социални цели. Вчера бях гост лектор по време на семинар, който е част от нейния проект за насърчаване на предприемачеството чрез спорта (Youth Entrepreneurship through Sport).

ent-spo

Имаше участници от НСА – спортен мениджмънт, както и представители на десетина държави. Запознах ги със състоянието на младежкия сектор в България, представих им малко статистически факти и им разказах истории (надявам се вдъхновяващи) за успешни примери как спортът решава социални проблеми и променя човешки съдби.

ent-spo-2

Някои от участниците имат свои спортни организации, други тепърва ще си намират работа в такива, а трети искат да са част от спортната администрация – министерства, общини или федерации. Основното ми послание към всички тях, бе да не приемат спорта за самоцел. Винаги да помнят, че той е най-вече инструмент за постигане на по-важни цели – а каква по-важна цел от това, да спасиш човек, който е изпаднал в социална/икономическа криза.

ent-spo-cover

Когато вчерашните участници в семинара започнат да променят човешки съдби, Ширин ще може да бъде удовлетворена и убедена, че фабриката й наистина създава шампиони – по човечност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>