Браво на МИКЦ Велико Търново

В последно време може би оставате с впечатлението, че когато ми стане скучно и започвам да критикувам МИКЦ-овете. Не е точно така и днес смятам да похваля колегите от Велико Търново.

IMG_0926

Младежки дом Велико Търново дава възможност на много деца да развиват творческите си таланти.

Като се връщах от представянето на Варна – Европейска младежка столица 2017 минах през старопрестолния град. Не знаех къде се намира МИКЦ-а, но в туристическия център ме упътиха. Отидох в Младежкия дом, екипът ме запозна с всички свои дейности, планове и цели. Показаха ми споразумения за сътрудничество с други институции с цел борба с младежката безработица. похвалиха се, че работят добре с местната власт. Само се оплакаха, че им е малко трудно да достигнат до така наречените NEETs. За целта потърсиха съдействие и скоро ще имаме съвместна акция.

Самият Младежки дом е изпълнен с живот. Ателиета, кръжоци, репетиции – страхотна атмосфера. Позволих си да направя няколко снимки в арт ателието, където деца се занимават със стари занаяти.

IMG_0923

Ще гостувам и на други МИКЦ тази седмица покрай пътуванията ми в страната. Силно се надявам да похваля още някого до края на седмицата :)

IMG_0922

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>