Да ги мотивираме да станат студенти

Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи организира голям коледен спортен празник в Арена “Армеец”. Включиха се над 400 деца. Заедно с двукратния олимпийски медалист Йорданка Благоева и организаторът на събитието Анатоли Илиев връчихме наградите на победителите в отделните спортове.

kalin-kamenov-doganovo

Попитах децата дали знаят какъв празник е днес. Някои знаеха – на студентите. Попитах кой иска да стане студент…смутиха се. Някои неуверено се престрашиха да вдигнат ръце. Няколко пъти им повторих, че без учене нищо не може да се постигне. Дано са ме разбрали. И дано скоро 8-ми декември стане по-специален ден за тях. Вярвам, че с повече подобни събития, които ги карат да се чувстват по-можещи и уверени ще имат успех. Важно е да продължат напред и колкото по-рано го разберат, толкова по-добре. Важно е също така да има кой да им го напомня, да ги мотивира, да им се поскарва и да им бъде приятел.

kalin-aar

А днес повечето студенти имат резервации за лъскави празненства. Така да се кажа са си заслужили правото да празнуват. Пожелавам им много успешни изпити и професионална реализация. И да не забравят да спортуват!

One thought on “Да ги мотивираме да станат студенти

  1. Pingback: Реалните цели и теми за ромската общност в Бългaрия? | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>