Крикет на маса за деца с увреждания

През уикенда станах част от Петия национален турнир по крикет на маса. Този спорт е социално значим за децата с увреждания и техните семейства, дори бих казал, че до голяма степен дава смисъл на живота им.

kriket-2

Малко са спортните игри, които са адаптирани за деца със заболявания и за това събитието бе изключително важно. Участваха около 70 деца, в 11 отбора от различни градове, като всеки показа страхотна енергия и воля за победа. Естествено, тук най-важно е участието, но въпреки това всеки се стараеше да даде най-доброто от себе си.

m1

Децата с проблеми в развитието трябва да имат достъп до повече спортни съоръжения, да подготвим специалисти за работа с тях и в други спортове. Благодарение на усилията на един човек – пакистанският треньор Саиф Рехман у нас вече над 300 деца се занимават активно с крикет на маса.

След турнира отидох на мача с Малта, така че ще спра до тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>