Паметник на ген. Владимир Стойчев

Във времена, в които имаме повече поводи да се възмущаваме, отколкото да се възхищаваме е хубаво да почитaме личностите, които са допринесли за България. Генерал Владимир Стойчев е изявен военен, спортист и ръководител на спорта. Радвам се, че ветераните и колегите от Министерство на отбраната бяха активни и успяха да реализират идеята за негов паметник точно пред Министерство на младежта и спорта.

gen3-senki

Откриването на паметника бе в присъствието на президента Росен Плевнелиев, кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на спорта Евгения Раданова и десетки представители на различни институции и ветерани от войните.

gen2

Церемонията малко затрудни движението по булевард Васил Левски, но пък тържествената музика и строените гвардейци привлякоха вниманието на много минувачи, които се спряха и станаха част от церемонията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>