Награди за най-изявените ни спортисти

Отговарям за младежката политика в Министерството на младежта и спорта, но въпреки това вчера имах честта да бъда част от церемонията по награждаването на най-изтъкнатите ни спортисти от последните няколко месеца.

nagrajdavane

Впечатление ми направиха няколко неща. Изключително силното ни представяне на младежката Олимпиада в Нанжин, Китай. Присъствието на много атлети с увреждания, които упорито завоюват все повече спортна слава за България и разбира се уникалното отношение и уважение на всички участници в церемонията към световните шампионки – момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика.

Щастлив съм, че медалите и титлите в българския спорт не секват и силно вярвам, че част от наградените днес ще ни донесат много радост и в Рио. Бих се радвал да  обмислим и по-ефективни (финансови) стимули за най-добре представящите се наши сънародници на световни и европейски първенства за младежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>