Информираност

Няма значени дали става дума за донорство, грижа за деца с аутизъм или интегриране на роми. За да се случват всички тези процеси и да срещат разбиране и подкрепа от обществото е нужда информираност.

kalin-tennis2

Хората трябва да знаят и да разбират един проблем, за да се включат в разрешаването му. Когато не знаят те действат първично и често сме склонни да ги обвиняваме, че просто са зли.

Днес се проведе едно чудесно тенис събитие (часове преди голямото тенис предизвикателство пред Григор Димитров в Стокхолм). Известни творци и представители на различни институции се събрахме, за да дадем начало на открит урок по тенис от деца за деца с аутизъм.

Сигурен съм, че никой тази сутрин не е дошъл да гони лична популярност покрай събитието или да търси самоцелно контакт с камерите. Важно е публичните личности да се ангажират с подобни каузи – за да бъдат техните фенове и последователи информирани. Както казах в началото – първата стъпка за разрешаването на всеки проблем е информираност.

One thought on “Информираност

  1. Благодаря за отделеното време и внимание да се включите в дискусията. Повод да изкажа мнение по темата е скандалът, който стигна до Нова Тв и техните разкрития за платени “услуги” в процеса на осиновяването. Не ми се ще тази тема да се потули и за това продължих разговора и тук.

    Дал съм личните си предложения и колкото повече компетентни хора се включат в тяхното обсъждане, толкова по-вероятно е да намерим най-правилните решения. На този етап е факт система, в която обществото има ниско доверие, а публичните скандали са неприемливи.

    Ще бъде добре да пренесем дискусията от Интернет в съответните ведомства и всички компетентни страни да защитят позициите си – за прозрачност, адекватност и ефективност на системата.

    Дали хората с репродуктивни проблеми са добри приемни родители също е въпрос, който психолозите могат да обсъждат. Според мен опитът с гледане на дете ще им е от полза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>