Всеки университет трябва да има адекватна спортна програма

С радост приех поканата от Асоциацията за университетски спорт „Академик“ да се включа в откриването на Третите летни университетски игри, които се привеждат в спортния комплекс “Камчия”. Впечатлен съм, че там срещнах много млади спортисти, включително и от университети, за които не предполагах че имат спортни програми. Всъщност спортни програми може да звучи малко силно на фона на средствата, които се отделят за университетски спорт.

Kamenov_Letni univesitetski igri2-1

Според мен университетите са задължително място за всички млади спортисти. На възраст от 18 до 22 години те навлизат в професионалния спорт, но е добре да са подготвени и за следващата си кариера и реализация в обществото и бизнеса. За това очаквам университетските състезания да стават все по-силни. Миналата година в баскетболната А група пък се състезаваха 3 университетски тима, което още повече доказва, че спортът трябва да има значимо място в университетите.

Другото, което много ми хареса, е че видях много мотивирани и ентусиазирани спортисти. Със сигурност много професионалисти (включително футболистите на любимия ми Левски) могат да завидят на хъса за състезание на тези младежи.

И ако мога да си позволя една препоръка или по-точно пожелание. Дано уникалния спортен комплекс “Камчия” приеме и следващото издание на това състезание, но с международно участие. От една страна това ще повиши качеството на спортните битки, а от друга университетите ще обменят опита си в разработването и развиването на спортни проекти.

4 thoughts on “Всеки университет трябва да има адекватна спортна програма

  1. Pingback: Активен диалог чрез спорт организира НПСС | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Работен уикенд във Варна и региона | Блогът на Калин Каменов

  3. Pingback: Опитът на Мануела Малеева в подкрепа на българския спорт | Блогът на Калин Каменов

  4. Pingback: Купа “Манченко” – баскетбол за деца в София | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>