Искат да закрият Oбществения съвет към ЦФЛД

С акт на здравното министерство ще се закрие Общественият съвет към Фонда за лечение на деца, който до този момента участваше при вземането на решения за отпускане на средства за сключване на договори с определени клиники в чужбина, обяснихме пред журналисти в парламента заедно с народния представител Десислава Атанасова.

kamenov-atanasova
Още по-притеснително е, че здравният министър обави, че няма нужда от актуализация на бюджета на Фонда. При положение, че целият бюджет е 6 млн. лв., от които до момента са похарчени 4,7 млн. лв. Миналата година по това време бюджетът бе актуализиран с близо 5 млн.лв., необходими, за да може български деца да получат адекватно лечение у нас или в чужбина.

Андреева обрича тези деца, те няма да имат достъп до средства до края на годината. Според мен неадекватно звучи и идеята на министъра да се вменяват функции на граждански организации да събират средства в полза на държавата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>