Децата в приемни семейства не са банкомати

Приемната грижа не е инструмент за печелене на пари! Върху това се обединихме с приемния родител Мария Благоева и Дани Колева от Национална мрежа за децата в рамките на предаването „Кой Говори” с Нина Александрова по Дарик радио. Поводът за дискусията бе напрежението около услугата „приемна грижа” в хасковоското село Динево. Жители на селото твърдят, че приемното родителство се е превърнало начин за препитание на трайно безработни.

darik

В действителност такива случай има, но те са много малко на фона на стотиците успешни настанявания на деца в приемни семейства, заяви приемната майка Мария Благоева. От своя страна Дани Колева от Национална мрежа за децата се обяви за повишаване на контрола и качеството на предлаганата услуга за да се избегнат грешките при приемната грижа.

Моето мнение е, че макар и с много трудности, приемната грижа се утвърждава като успешен метод за деинституционализация на деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>